Info

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Välkommen till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.
RSS Feed
Yogiskt - en podd om yoga och meditation
2019
October
September
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2017
Dec 28, 2017

2017 är slut. Länge Leve 2017! Eller är det bara hejdå? Vi pratar 2017 ur ett yogiskt perspektiv och tittar lite på vad som hänt i både den stora eller den lilla världen. Vi lägger också sinnets tre aspekter på vad som hänt under de senaste 100 åren och funderar på om det neutrala sinnets kvaliteter nu är på ingång? Gott nytt år fina yogisar!

Dec 19, 2017

God jul kära yogisar! Vi önskar er en fantastisk, avslappnad, medvetet närvarande  - och yogiskt jul! Hur du än väljer att fira den. Och firar du inte jul önskar vi dig en underbar, avslappnad, medvetet närvarande och yogiskt helg. Sat Nam!

Dec 14, 2017

Idag sänder vi den härliga intervjun med longtime yogini, yogaentreprenören och tillika VD:n för Yogayama: Estelle Nordenfalk! det blev ett så roligt och varmt samtal om medvetandeskiften, att välja livsstil, yoga off the mat och vad det innebär att må bra på riktigt. Och just det: hur hennes resa med ayurvedan har sett ut. Massor av igenkänning! Missa för allt i världen inte Estelle och hennes insikter och erfarenheter. Sat Nam fina yogisar!

Dec 6, 2017

Skam är en av de obehagligaste känslor vi människor kan uppleva. Vi känner oss ovärdiga, odugliga, utanför och vi krymper. Vi känner oss "fel". Skam invaderar hela vår person. Den gör oss arga, bittra och rädda. Ofta helt i onödan. Många gånger är vi heller inte ens medvetna om att det är skammen som orsakar de känslorna.  Skammen är ett dolt gift som söndrar vår självkänsla. Dagens Yogiskt handlar om skam och yogiska motgift mot skammen.

Nov 30, 2017

Magi finns överallt. Framförallt inom oss. Den mjuka snälla inre rösten som gör sig påmind vid vägval och beslut till exempel. Vi pratar om tillit till den rösten, skillnaden mellan ego.rösten och intuitionen och hur vi får mer tillgång till den magin. Intuitionen är vår egen personliga lärare som vill guida oss till mer medvetenhet och mer ljus. Vår intuition bara vet. Intuitionen är kreativ, konstant och kommer ur kärlek. Och den känns i hjärtat. Låt oss ta in mer intuition och magi i våra liv! Sat Nam fina yogisar!

Nov 23, 2017

Nu kommer den efterfrågade och efterlängtade intervjun med underbara Josefine Bengtsson, resande yogini, yogalärare, entreprenör med Yogiakademin, författare och djupdykare i livsupplevelsen. Wow, vilket härligt samtal det blev! Om närvaro, att komma ned i kroppen, att utforska sin smärta och att leva i yoga. Missa inte Josefine!

Nov 15, 2017

Vi tar oss nu vidare på yogans väg. Vi tittar närmare på Yoga Sutras kapitel 2, närmare bestämt niyamas. Ni vet de här fem tankarna om vårt förhållningssätt eller vår attityd till oss själva, som gynnar vår själs utveckling. Vad händer med oss om vi förhåller oss till oss själva som gynnar vår själs utveckling? Vad betyder det att leva renare, nöjdare, ägnar tid åt att förstå och se oss själva, ger oss hän mer - med disciplin? Hur använder man niyamas i vardagen?

Nov 8, 2017

Yogiskt träffar idag helt fantastiska Viveca Pasquier - grundare av Stockholms Kundaliniyogacenter, Kundaliniyogainstitutet, lead teach trainer, yogihealer och vår lärare! Vivecas aura av lycka och lätthet måste upplevas! Missa inte vårt inspirerande samtal om att förhålla sig till det högsta goda i andra, få kontakt med vår egen inre djupa glädje och livets mysterier. Lyssna här!

Oct 31, 2017

Livet är heligt, gudomligt - ja, en gåva. Att känna tacksamhet innebär att vi ser på livet ur ett större perspektiv, att vi ser det magiska i vardagen och att vi fäster blicken på det härliga och underbara i livet. Även när det svåra, utmanande finns där. Tacksamheten gör också underverk med oss. The attitude of gratitude is the highest yoga säger Yogi Bhajan och vi håller med. Hur kan vi öka tacksamheten i våra liv och vad händer egentligen när vi fokuserar på tacksamhet? Sat Nam fina yogisar!

Oct 25, 2017

Vägen genom Yoga Sutras fortsätter. Nu landar vi i kapitel 2, med fokus på yogans 8 delar och framförallt på Yamas. Yamas kan beskrivas som 5 sociala riktlinjer som beskriver hur vi yogisar kan leva mer medvetet, ärligt och härligt. Som vanligt stoppar vi in en hel del vardagsrealism. Sat Nam yogavänner

Oct 19, 2017

Äntligen ayurveda! I dagens Yogiskt pratar vi med den fantastiska yogaläraren, författaren, journalisten och ayurvediska hälsorådgivaren Tia Jumbe. Ayurvedans grunder, vilka obalanser som är vanligast, hur de yttrar sig och hur man vet om man har AMA är bara några av våra teman. Liksom vilka obalanser Cecilia & Jenny har. Oj, vad vi smittades av Tias härliga energi. Missa inte Tia!

Oct 11, 2017

Balans & boost. Boost & balans. Hur balanserar vi vår energi? Hur boostar vi den? Eller är det i själva verket samma sak? Vi pratar boostar, balanseringar och pratar yogiska idéer kring dessa teman. Aktuellt inför kommande höstmörker tänkte vi. Sat Nam fina yogisar!

Oct 6, 2017

Rätt version! Är det inte helt otroligt hur Patanjalis Yoga Sutras kan vara relevanta idag när det skrevs i en helt annan tid? Vi är fascinerade och inspirerade av detta. Nu tar vi oss an dem, kapitel efter kapitel och för dem in i år vardag, vår tid. Först ut (efter introt) är föga förvånande kapitel 1.

Oct 5, 2017

Ja, se de sutrorna. Är det inte helt otroligt hur de kan vara relevanta idag när de skrevs i en helt annan tid? Vi tar oss an kapitel efter kapitel och för sutrorna in i vår vardag, i vår tid. Inte helt oväntat börjar vi med kapitel 1. 

 

Sep 27, 2017

I dagens Yogiskt pratar vi om att skiljas och den större eller mindre kris som en skilsmässa innebär för oss människor. För det är vad det är. Även om det är vi själva som initierar den. Vi tänker yogiskt kring hur vi kan förhålla oss, kommunicera och tänka. Vi tar vuxenperspektivet och delar med oss av våra egna erfarenheter. Det första av 2 avsnitt. Sat Nam kära yogisar!

 

 

Sep 21, 2017

Idag tittar vi på vad som händer och trendar i yogavärlden och vad det pratas om just nu. Trenderna verkar peka bakåt, inåt och gå på djupet! Vi resonerar vad det handlar om och vad det betyder för oss och världen. Och just det, det blir lite om Cecilias yogiska morfar också. Sat Nam kära yogisar!

 

Sep 13, 2017

Vad är en bra yogalärare? Eller kanske skulle vi fråga oss vad en yogalärare är? Vi pratar om lärarrollen och läraraspekten av allas våra sinnen, om kravet på att vara "perfekt" eller om lättnaden i att vara sig själv. Om att ha en lärare och att vara en lärare. Och skillnaden i känsloläget mellan att konfrontera och korrigera. Och law of deliverance och law of sustenance förstås. Ja, det blev en hel del även idag. Tack alla härliga yogisar! Sat Nam.

Sep 7, 2017

Deepak Chopra tänker yogiskt. Hans 7 andliga lagar är en praktisk guide till ett mer medvetet liv. Vi pratar om dem, inre referenspunkter, rätt som går lätt, lätt som inte går rätt och en massa annat! Just det: vi drar igång ett experiment också. Sat Nam

Aug 30, 2017

Sutror, sutror, ständigt dessa sutror! Förutom Patanjalis sutror finns också Yogi Bhajans sutror. 5 stycken kärnfulla, vardagsnära riktlinjer - särskilt anpassade för den informationstäta, transformerande tid vi lever i just nu - där kroppar, sinnen och själar känner av tempo, strömningar och förändringar. Vi kände att de passade just nu i början av hösten, denna omstarternas tid. Sat Nam kära yogisar!

Aug 24, 2017
Idag sänder Yogiskt intervjun med unga yoginin Esmeralda Sjögren Hon berättar öppet och modigt om sin uppväxt och om sin ätstörning. Och om vad yogan betyder för henne. Det blev ett djupt och innerligt samtal som är både inspirerande och lärorikt för alla, inte bara för den som själv kämpar med psykisk ohälsa eller för den som står bredvid, utan faktiskt för oss alla. Tack Esmeralda för att du ville berätta. Sat Nam alla fina modiga medyogisar!
Aug 17, 2017

Back to the future. Eller bara tillbaka till vardagen. Semestrarna är snart eller redan slut och vi känner höstpeppen! Vi pratar om att låta mysfeelings leva, yogisk inskolning och att smida medan järnet är varmt! Sat Nam kära yogisar!

Aug 9, 2017

Om lycka. Hur man blir sin egen lyckas smed. Eller osmed. Vi pratar om boken Lev lyckligare av Emma Seppälä, vår egen syn på lycka och hur vi kan vässa våra lyckomuskler. Lyckan, känner vi är inte något man avhandlar i en handvändning utan något man ägnar ett liv åt. Så det är vad vi kommer att göra! Eller i vart fall fler än ett avsnitt. På vår sajt hittar ni meditationstips, boktips och en spellista - allt på temat lycka! Håll till godo med massor av värme!

Aug 3, 2017

Patanjalis Yoga Sutras. Är det inte helt fantastiskt hur en så gammal text kan ha en sådan relevans i dagens snabba, stressade vardag? Vi tar idag en första kik på sutrorna som den guide till yoga/meditation och ett härligare liv de är. Vi ställer oss också frågan vad kan de betyda för oss och hur kan vi använda dem idag? Varmt välkomna att lyssna! 

 

Jul 27, 2017

Dagens Yogiskt handlar om barn. Inte så mycket hur man gör dem, utan mer om att leva med dem - dessa spännande små läromästare. Och även om vi inte har några egna har vi definitivt varit barn. Låt oss börja utforska oss själva genom de barn vi känner och de barn vi en gång varit. Såklart genom en yogisk lins! Sat Nam!

1 2 3 Next »