Info

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Välkommen till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.
RSS Feed
Yogiskt - en podd om yoga och meditation
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2017
Aug 30, 2017

Sutror, sutror, ständigt dessa sutror! Förutom Patanjalis sutror finns också Yogi Bhajans sutror. 5 stycken kärnfulla, vardagsnära riktlinjer - särskilt anpassade för den informationstäta, transformerande tid vi lever i just nu - där kroppar, sinnen och själar känner av tempo, strömningar och förändringar. Vi kände att de passade just nu i början av hösten, denna omstarternas tid. Sat Nam kära yogisar!

Aug 24, 2017
Idag sänder Yogiskt intervjun med unga yoginin Esmeralda Sjögren Hon berättar öppet och modigt om sin uppväxt och om sin ätstörning. Och om vad yogan betyder för henne. Det blev ett djupt och innerligt samtal som är både inspirerande och lärorikt för alla, inte bara för den som själv kämpar med psykisk ohälsa eller för den som står bredvid, utan faktiskt för oss alla. Tack Esmeralda för att du ville berätta. Sat Nam alla fina modiga medyogisar!
Aug 17, 2017

Back to the future. Eller bara tillbaka till vardagen. Semestrarna är snart eller redan slut och vi känner höstpeppen! Vi pratar om att låta mysfeelings leva, yogisk inskolning och att smida medan järnet är varmt! Sat Nam kära yogisar!

Aug 9, 2017

Om lycka. Hur man blir sin egen lyckas smed. Eller osmed. Vi pratar om boken Lev lyckligare av Emma Seppälä, vår egen syn på lycka och hur vi kan vässa våra lyckomuskler. Lyckan, känner vi är inte något man avhandlar i en handvändning utan något man ägnar ett liv åt. Så det är vad vi kommer att göra! Eller i vart fall fler än ett avsnitt. På vår sajt hittar ni meditationstips, boktips och en spellista - allt på temat lycka! Håll till godo med massor av värme!

Aug 3, 2017

Patanjalis Yoga Sutras. Är det inte helt fantastiskt hur en så gammal text kan ha en sådan relevans i dagens snabba, stressade vardag? Vi tar idag en första kik på sutrorna som den guide till yoga/meditation och ett härligare liv de är. Vi ställer oss också frågan vad kan de betyda för oss och hur kan vi använda dem idag? Varmt välkomna att lyssna! 

 

1