Info

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Välkommen till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.
RSS Feed
Yogiskt - en podd om yoga och meditation
2019
October
September
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2017
Oct 31, 2017

Livet är heligt, gudomligt - ja, en gåva. Att känna tacksamhet innebär att vi ser på livet ur ett större perspektiv, att vi ser det magiska i vardagen och att vi fäster blicken på det härliga och underbara i livet. Även när det svåra, utmanande finns där. Tacksamheten gör också underverk med oss. The attitude of gratitude is the highest yoga säger Yogi Bhajan och vi håller med. Hur kan vi öka tacksamheten i våra liv och vad händer egentligen när vi fokuserar på tacksamhet? Sat Nam fina yogisar!

Oct 25, 2017

Vägen genom Yoga Sutras fortsätter. Nu landar vi i kapitel 2, med fokus på yogans 8 delar och framförallt på Yamas. Yamas kan beskrivas som 5 sociala riktlinjer som beskriver hur vi yogisar kan leva mer medvetet, ärligt och härligt. Som vanligt stoppar vi in en hel del vardagsrealism. Sat Nam yogavänner

Oct 19, 2017

Äntligen ayurveda! I dagens Yogiskt pratar vi med den fantastiska yogaläraren, författaren, journalisten och ayurvediska hälsorådgivaren Tia Jumbe. Ayurvedans grunder, vilka obalanser som är vanligast, hur de yttrar sig och hur man vet om man har AMA är bara några av våra teman. Liksom vilka obalanser Cecilia & Jenny har. Oj, vad vi smittades av Tias härliga energi. Missa inte Tia!

Oct 11, 2017

Balans & boost. Boost & balans. Hur balanserar vi vår energi? Hur boostar vi den? Eller är det i själva verket samma sak? Vi pratar boostar, balanseringar och pratar yogiska idéer kring dessa teman. Aktuellt inför kommande höstmörker tänkte vi. Sat Nam fina yogisar!

Oct 6, 2017

Rätt version! Är det inte helt otroligt hur Patanjalis Yoga Sutras kan vara relevanta idag när det skrevs i en helt annan tid? Vi är fascinerade och inspirerade av detta. Nu tar vi oss an dem, kapitel efter kapitel och för dem in i år vardag, vår tid. Först ut (efter introt) är föga förvånande kapitel 1.

Oct 5, 2017

Ja, se de sutrorna. Är det inte helt otroligt hur de kan vara relevanta idag när de skrevs i en helt annan tid? Vi tar oss an kapitel efter kapitel och för sutrorna in i vår vardag, i vår tid. Inte helt oväntat börjar vi med kapitel 1. 

 

1