Info

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Välkommen till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.
RSS Feed
Yogiskt - en podd om yoga och meditation
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2018
Jan 25, 2018

Kroppen svarar på allt; tankar, känslor, mentala bilder, ja - rubbet. Släpper vi inte ut dem, så lagrar vi dem. Och får de vara kvar tillräckligt länge stelnar de. Tar plats. Tar energi. Begränsar och hindrar. Ställer till och gör att vi får ont. Var lagras oförlösta känslor? Hur manifesteras de? Hur släpper vi ut känslor som varit kvar så länge att de blivit en del av inredningen? Är släppa ut samma sak som att reagera? Många frågor även dagens Yogiskt. Sat Nam finingar!

Jan 18, 2018

När energin tar slut och vi inte orkar mer - det är vad dagens Yogiskt handlare om. Vi består som bekant av energi (tillräckligt mycket för att tända en glödlampa, faktiskt) och den är elektrisk, kemisk och vibrerande. Prana, inom yogan. Och trots att den finns överallt, känns det ibland som om den sinar. Har vi givit för mycket? Hushållit för lite? Kanske läcker vi lite hela tiden? Har vi undermedvetna mönster som gör att vi fortsätter ge, ge, ge? Börjar vi närma oss ett stup? Vilka är i så fall tecknen? Hur hanterar vi vårt personliga energisparkonto? Så många frågor. Lyssna gärna! Sat Nam fina yogisar!

Jan 11, 2018

Nu är det dags för intervjun med den fantastiskt inspirerande och vänligt närvarande yoginin Helen Larsson! Vi hade ett innerligt samtal om hur svåra upplevelser kan ta oss till ljuset och hur yoga och meditation kan fungera som ett andrum för barn som behöver och för vuxna som längtar. Vi dyker ned i Helens insikter, hur man gillar läget och det här med helt vardaglig yogisk magi. Helen är yogalärare, klangmassör och författare till boken Yoga för barn - bland annat.  Missa för allt i världen inte Helen! Sat Nam!

Jan 4, 2018

Nytt år är som gjort för nystarter, nya intentioner och nästa steg att ta. Cecilia känner pirret. Jenny funderar kring vart hon ska. Vi pratar om det här med att starta och välja. Vi slänger också ett getöga på vad yogisk numerologi säger om 2018 och om oss. Vi tittar på trender och hur de kommer påverka oss, våra relationer och världen i stort. Från "me" to "we". Kom kära yogisar. Nu tar vi oss an 2018.

1