Info

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Välkommen till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.
RSS Feed
Yogiskt - en podd om yoga och meditation
2019
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2018
May 31, 2018

Vi har 10 kroppar sägs det. Den 5:e är vår fysiska kropp. Fordonet som bär de andra 9 kropparna. Balans är ett nyckelord för våra kroppar. Yin & yang. Idag pratar vi om yang; rörelse, fysisk aktivitet, och om det här med att svettas 11 minuter varje dag. Och hur yoga kompletterar annan fysisk aktivtet på ett ypperligt sätt. Bland annat. Sat Nam finfina yogisar!

May 23, 2018

Mammor, mammor, mammor! Stora inom oss oavsett hur de varit och även när de inte varit. På söndag är det mors dag och vi vill fira den varma, livgivande, jordade, omhändertagande mamma-energin som enligt yogiskt tankesätt finns i alla människor. Även om man inte har några barn eller är kvinna. Mamma-energin är äkta skaparkraft och mjuk men obändig styrka. Moder Jords egen energi. Sat Nam finaste yogisar!

May 16, 2018

Det finns ingen väg till lycka, lyckan är vägen heter det som bekant. Med lyckan i fokus blir vi friskare, smartare, kreativare och lugnare. Samtidigt vet vi att livet bjuder på både det ena och det andra. Kan man vara lycklig trots friktioner och hur ser lyckoformeln ut? Vi dyker djupare ned i lyckan som möjlighet, vana och förmåga och varför vi bör bli lycksökare allihop! Sat Nam kära fina yogisar!

May 9, 2018

Känslomässigt ansvar och känsloarbete. Vem tar ansvar för vad och varför. Vad händer om man tar mer än sitt eget? Ellet mindre? Och hur ser man gränserna? Viktiga saker för läkning och välmående. Det är ämnet för dagen. Och för vissa av oss för livet. Sat Nam fina yogisar!

May 3, 2018

Idag handlar Yogiskt om distraktion, avtrubbning och att fly. Sådant som gör oss ouppmärksamma, tar bort fokus från det som är viktigt, kan göra oss beroende, hindrar oss från att ta oss an våra liv fullt ut eller minskar tillgången till vår egen kraft. Sat Nam!

1